27 Ekim 2021 Çarşamba

Sarı Gül / The Yellow Rose (1983)

Bu ülkede hemen her şey geçiciyken dizi izleme mantığı hiçbir zaman popülaritesini kaybetmedi. Şimdilerde özellikle Türk dizileri yerlerde sürünecek kadar kısır ve zevksizken bile rating üst sınırlarını zorlayacak kadar fazla izleniyor. Ama 30 - 35 yıl önce izlediğimiz diziler şimdikilere oranla fena halde çekiciydi. Bunların arasında Kavanozdaki Adam, Duvardaki Kan, Küçük Ağa gibi efsaneler de bulunuyor. Yabancı dizilerin ise yeri başkaydı tabi. Diziler, konuları, oyunculukları ve enteresanlıkları ile öne çıkar bizi bizden alırdı o zamanlar. Tabi entrikanın bol olduğu, güzel kadınlardan yakışıklı erkeklerden geçilmeyen Dallas benzeri diziler de fazlasıyla izlenirdi.

Sarı Gül / The Yellow Rose (1983)


Sarı Gül de bu fazlasıyla izlenen dizilerden biri. Muhtemelen Amerika'da tutmadığı için sadece 1 sezon ve 22 bölüm olarak yayınlanan dizi o dönemin TV izleyicileri için gerçekten de çok çekiciydi. Yanlış hatırlamıyorsam Pazar günleri yayınlanıyordu ve bütün bir Pazartesi günü yapılan muhabbetlerde Chance, Colleen, Quisto isimleri mutlaka zikredilirdi.

Sahibi yeni ölmüş olan Sarı Gül çiftliğinin idaresi iki oğlu ile genç ve güzel dula kalıyordu. Bu iki kardeş ve genç dul etkinliğine çiftlikte çalışmak için gelen yakışıklı, karizmatik, pos bıyıklı Chance McKenzie eklenince tadından yenmez bir entrika, tutkulu bir cinsel çağrışım ve ortalığa dökülen sırlar çemberine dönmüştü. Ha az daha devam etseydi muhtemelen bizim buralarda da bu tarz garipliklere sık rastlanır duruma gelecekti diyecektim ama aklıma Müge Anlı'nın programı gelince bu cümleyi geri almaya karar verdim. Zira pandemi döneminde anladım ki alengirli, ketenpereli, cik cikli durumlar bizde daha fazla oluyormuş.

Neyse bu Sarı Gül'ü izlememizin en önemli sebebi (ergenliğe bile henüz adımını atamamış biz salaklar için tabi) Colleen Champion'ı canlandıran Cybill Shepherd'dı şüphesiz. Daha sonra Mavi Ay'da da izleyeceğimiz bu güzel kadın hayatımızın o dönemine Samantha Fox ve Sabrina ile birlikte damgasını vurmuş önemli kişiliklerdendir, belirteyim.

Cybill'ın dışında dizinin oyuncularından Sam Elliott (Chance McKenzie) rol model olarak kabul edilmiş, Edward Albert (Quisto Champion) ise aileden biri olarak içimize girmişti. Mutluyduk yani o zamanlar. Her pazar akşamı entrikaların içine dalar, saçma sapan hayatımızı az biraz da olsa unutur, kendimizi iyi hissederdik. Şimdilerde Zombi Mevsimi başlasa da hayatımıza biraz renk gelse derdindeyiz. Hey gidi günler, hey!


Hiç yorum yok: