9 Ekim 2021 Cumartesi

Billy Ray Cyrus / Some Gave All (1992)


90'lar fena halde karmaşıklaştığımız, psikolojimizin alt üst olduğu, kendimizi bulmaya çalışırken değişik şeyleri denediğimiz bir dönemdi. 80'leri garip bir şekilde atlatmış olmanın verdiği cesaretle önümüze geleni deneyimleme alışkanlığı edinmiştik. Daha önceleri sadece Yellow Rose'dan (ki Yellow Rose'dan da yakın zamanda bahsetme planımız mevcut) bildiğimiz Country müzik  90'ların başında bir kez daha hayatımıza girdi. Fazlasıyla Amerikan ve fazlasıyla milliyetçi kökenlere sahip bu müzik türü, melodik yapısı ve gitarlarıyla çok etkileyiciydi. Billy Ray Cyrus da Achy Breaky Heart gibi bir parçayla dönemin iz bırakanlarından biri olmayı başarmıştı.

Billy Ray Cyrus / Some Gave All (1992)

Şimdilerde sadece Miley Cyrus'un babası olarak bilinse de eskiden gitarıyla ortalıkta dolanan, sağlam bir Country alt yapısına sahip müzisyenlerdendi. Çıkardığı ilk albüm olan Some Gave All, bir şekilde ülkemizde de yayınlanmış ve ben de o albümü bulma şansına erişmiştim. Tabi az önce bahsettiğim Achy Breaky Heart bu konuda fazlasıyla etkili olmuştu.

Acayip eğlenceli bir yapıya, inanılmaz güzel bir melodiye sahip olan Achy Breaky Heart için söylenebileceklerin hepsi de bu ama :) Daha fazlasını beklememek lazım. Tamam, çok eğlenceli, keyifli, insanı hareketlendiren, pozitif ruh haline sürükleyen bir parça olabilir ama müzikal anlamda çok da etkileyici bir parça değil.

Gerçi albümün genelini düşününce de aynı sonuca varılabilir. Ha bu demek değil ki "berbat bir albüm". Hiç de öyle değil! Sadece normal, sıradan olma gibi kötü özelliklere sahip. Yine de bazı dönemlerde ve kendinizi yormadan müzik dinlemek istediğiniz zamanlarda gerçekten çok iyi gider.

Albümde Achy Breaky Heart'ın dışında Could've Been Me, She'sNot Cryin' Anymore, Someday Somewhere Somehow ve albüme adını veren Some Gave All gibi iyi parçalar bulunuyor. These Boots Are Made For Walkin'in de farklı bir cover'ı mevcut.

Boş vakitlerde, yolda yürürken, arabada tatile doğru yol alırken rahatlık ve kolaylıkla dinlenebilecek bir albümdür. 90'larda da üzerimde fazlasıyla etkili olmuş, bir dönemi kendisiyle geçirmemi sağlamıştır. Hala ara ara o eski güzel günleri hatırlamak için dinlediğim de oluyor. Aşağıya albümün playlist'ini ve Achy Breaky Heart klibini bırakıyorum.

Hiç yorum yok: