16 Ağustos 2022 Salı

Mission Impossible II OST

Sinemanın eğlenceli taraflarından biri olan aksiyon filmlerinin yeri her zaman başkadır. Çünkü sizi, zaten her gün yaşadığınız o çekilmez gerçeklikten alıp hareketli, eğlenceli, coşkulu bir dünyaya götürür. Sorunlarınız, dertleriniz, sıkıntılarınız 1,5-2 saat boyunca hayatınızdan uzaklaşır ve siz başkasının dertlerini çözme yöntemleriyle eğlenirsiniz. Bu tarz çok fazla film olmakla birlikte Mission Impossible 90'lara damga vuran ilk 10 aksiyon filminden biridir diyebiliriz.

İlk filme oranla tam anlamıyla deli saçmasına dönmekle birlikte -ki bu tamamen yönetmen John Woo'dan kaynaklıdır- aksiyon akışı o kadar iyi yedirilmiştir ki bir an olsun yerinizde sakin şekilde oturamazsınız. Film bitene kadar diken üstünde bir halde, her türlü duruma şaşırarak izlersiniz. Tom Cruise'un sadece karizma yapayımlık oyunculuğu bu filmde de had safhadadır. Ama film o kadar keyif vericidir ki Cruise'a bile hemen alışırsınız.

Bir de filmin başka önemli noktası film müzikleri yani soundtrack'idir. Hans Zimmer'in müzik yönetmenliğini yaptığı albüm popülariteyi yakalamak adına Zimmer'in alışkın olduğumuz tarzından bambaşka, aksiyona uygun müziklerle dolu bir yerdedir. Ama asıl önemlisi Music from and Inspired by Mission: Impossible 2 (MI:2'den ve ondan esinlenen müzikler) adıyla yayınlanan resmi soundtrack albümüdür.

Metal ile Hard Rock arasında gidip gelen albüm başından sonuna coşkuyla, gaza gelmeyle, kendini kaybetmeyle dinlenen bir albümdür. 90'ların en popüler isimlerinden bazıları olan Metallica, Limp Bizkit, Rob Zombie, Chris Cornell, Tori Amos ve Foo Fighters albümde boy gösterir. Limp Bizkit'in, Mission Impossible tema müziğinden esinlenerek yaptığı Take A Look Around enfes bir parçadır. Klasikleşmiş tema, grubun elinde bambaşka bir yapıya bürünür. Günün gereklilikleri üzerinden güncellenmiştir ve acayip şekilde motive eder insanı.

Şimdilerde genelde korku filmi yönetmeni olarak gördüğümüz Rob Zombie'nin Scum of the Earth'ü ve Chris Cornell'in Mission 2000'i de öne çıkar. Ama bir Pink Floyd klasiği olan Have A Cigar'ın Foo Fighters ve Brian May (evet Queen grubunun gitaristi May) tarafından yorumlanmış versiyonu da albümün kafa parçalarındandır.

90'larda gençlik dönemlerini yaşayan, rock müzik seven her yeni yetmenin mutlaka dinlediği nefis bir albümdür özetle.

Hiç yorum yok: