5 Ekim 2021 Salı

Ninja III: The Domination (1984)


Daha önce ninja filmelerine Super Ninja ile giriş yapmıştık. Bu da 80'lerin en enteresan ninja filmlerinden biri olarak blogdaki yerini alıyor. Normalde ninja filmleri kaçan, kovalayan, saldıran, renk renk ninjalardan ve abuk sabuk atlama, zıplamalardan oluşur. Ninja III de benzer bir yapıya sahip ama 70'lerin acid kafasından sıyrılmaya çalışan yapımcıların, yollarını bulmaya çalışırken ortaya koydukları normal üstü fikirlerden birini içeriyor. Filmde asıl ve enteresan olan olay dansçı bir kadının içine Ninja ruhu kaçmış olması.

Ninja III: The Domination (1984)

Eğer William Friedkin'in Exorcist'ini izlediyseniz bu filmin ne fena bir gidişata sahip olduğunu az çok tahmin edersiniz. Konu da filmin tamamı da şimdilerde komik gelebilir. Fakat o dönemde bizim favorilerimizin başında geliyordu.

Christie (Lucinda Dickey - çoook güzel bir kadındı o zamanlar) adlı bir dansçının içine, ölmek üzere olan bir ninja'nın ruhu kaçıyordu. Ve Christie bilinçsiz bir şekilde ninjanın intikamını almak için her yana saldırıyordu. Tabi durumu kurtarması gereken ağır abi, yine dönemin efsanelerinden Sho Kosugi olunca film, tadından yenmez bir şeye dönüşüyordu bizim gibi aklı evveller için. Ha bir de Kosugi'nin canlandırdığı karakter Yamada'nın kılıç sapının üstünde yuvarlak zımbırtıya benzeyen bir göz bandı olduğunu da belirteyim, ona da hayran kalmıştıl.

İzlememin üzerinden 30 yıldan fazla süre geçmiş olsa da hala bazı sahneler gözlerimin önünde çok net bir şekilde beliriyor. Siyah Ninja'nın (ruhu kaçan ninja da diyebiliriz) ellerini yüzünün önünde birleştirip parmaklarını garip bir şekilde birbirine bağlamasının ardından etrafında dönmeye başlaması ve bunu hızlı bir şekilde yapıp toprağı delerek yerin altında kaybolmasını hiç unutmamışımdır. Belki de çok saçma bir şey olduğu için unutmamışımdır bilemem ama sahne de epeyce iyiydi yahu, bu tip ninja filmleri için. :)

Şunu da belirtmeden geçmeyeyim; filmin adı Ninja III olunca, "bunun 1 ve 2'si nerede yahu" diye video kasetçileri dört döndüğümüzü hatırlıyorum. Hatta bu filmleri 6-7 kişilik bir grupla dağılarak aradığımızı da söylemeliyim. Fakat biz Ninja I ve Ninja II olarak aramıştık. Oysa ki filmlerin adı Enter the Ninja ve Revenge of the Ninja'ymış. Bunu da yıllar sonra Cannon film şirketi hakkında ufak çaplı bir araştırma yaparken The Ninja Trilogy adında yayınlanan 3 filmlik seri olduğunu gördüğümde anlamıştım.Ve evet, yıllar sonra da olsa diğer arkadaşlara ulaşıp söyledim :)

Hiç yorum yok: