19 Ağustos 2021 Perşembe

Süper Ninja / Ying Zi jun Tuan (1984)

 Çocukken video kuşağına denk gelmenin en kötü yanlarından biri de bu Ninja filmleriydi. Filmleri izlerken fena halde motive olup, oturduğun yerde duramaman ayrı; arkadaşlara yeni hareketler göstericem derken ağız burun dağıtmak ayrı sorundu. Bu ninja filmleri yüzünden dayak attığımız kadar dayak yemişliğimiz de çoktur yani. Herkesin de o dönemden kalma bir favori ninja filmi vardır mutlaka. Kimileri American Ninja'yı, kimleriyse Ninja 3'ü daha çok sever. Benimki ise Süper Ninja. Tabi Ninja 3 de ardından geliyor listede.


Süper Ninja / Ying Zi jun Tuan (1984)

Konusunu neredeyse hiç hatırlamamakla birlikte aklımda kaldığı kadarıyla toparlamaya çalışayım. John ve Spencer iki polis memuru ve günün birinde uluslararası bir suç örgütüyle karşı karşıya geliyorlar. Doğal olarak aksiyon hemen başlıyor. John bir yandan polislik yaparken diğer yandan da Ninja eğitimi almış bir eleman. Bulaşılmaması gereken tiplerden yani. Suç örgütü, iki polisin başına 5 Ninja'yı musallat edince ortalık kavga, dövüş, atlama, zıplama, bir yanıyla estetik diğer yanıyla saçma hareketlerden geçilmez hale geliyor. Şimdi böyle atıp tutuyorum ama o zamanlarda defalarca izlemiştim filmi. :)

Suç örgütünün Ninjalarının farklı özellikleri var bu arada. Biz o zamanlarda 5 Element Ninja derdik onlara. Çünkü Su, Ateş, Hava, Altın ve Odun (diğer değişle Tahta) üzerine şekillenen bir dövüş anlayışları vardı. Hepsiyle ayrı ayrı uğraşılması gerekiyordu yani.

Oyuncuları hatırlamasam da John rolündeki Alexander Lou'yu hiç unutmamışımdır. Adam o dönemde önemli ikonlarımızdan biriydi sonuçta. Daha sonra gerçek adının Alexander Rei Lo olduğunu öğrendiğimde niyeyse artık, biraz bozulduğumu hatırlıyorum.

Önemli bir bozulma noktamız da şu olmuştu; biz bu 5 element olayını çok ilginç bulmuştuk ama o durum Ren Zhe Wu Di (Five Elements Ninjas / 5 Element Ninja) filminden tırtıkmış. O filmin 1982 yapımı olduğunu öğrendiğimizde video kasetçinin içinde anlık bir sessizlik ve soğuma durumu olmuştu.

2000'li yılların başında filmi bu kez VCD olarak bulduğumu da hatırlıyorum. Satın aldım ama ne yaptım, en ufak fikrim yok! Bulup bir kez daha izlemeyi çok istediğim için YouTube'a bakıp buldum. :) Aşağıda filmin Wu Tang Collection adıyla YouTube'da yayınlanan versiyonu mevcut.

Hiç yorum yok: