17 Ağustos 2021 Salı

Best Of 88/1


80'li yılları bir kenara bırakın belki de tüm yılların yayınlanmış en iyi toplama albümlerinden biridir Best of 88/1. Adındaki /1 simgesi ikincisinin de çıkacağı izlenimi yaratmış olsa da o dönemde bu beklentimiz hiçbir şekilde karşılanamamıştır. İnsan düşünmeden de edemiyor tabi, o kadar iyi parçayı tek albüme toplarsanız ikincisine bir şey kalmaz!

Best Of 88/1

Şimdinin gençleri o döneme ait bu parçaları bilmezler. Arada Sting ve D'arby'e ait şarkıları saymazsak tabi. Diğer yandan bizim de pek hatırladığımız söylenemez ama o dönemde bu şarkıları dinlemiş olan kime tekrar dinletirseniz dinletin, hemen hepsine eşlik etmeye başlar.

Özellikle seksenlerin sıkıntılı ve kısır atmosferinin içinde gerçekten değişik bir albümdü bizim için. İnsanın içini gıcıklayan, coşturan, eğlendiren parçaların yanında gün batımı romantizmine sevk edenleri de vardı içinde. Kaseti zamanın pek çok kez kopyalayıp pek çok arkadaşa dağıttığımı hatırlarım. Geri dönüşleri de çok fazla olumluydu. Hatta "sen bu işi biliyorsun" motivasyonu ile çok farklı best of'lar hazırlamışlığım da vardır.

Gelelim albümün playlist'ine... Albümün yani o dönemki adıyla kasetin A yüzünde şu parçalar bulunuyor;

01 -Yeke Yeke - Mory Kante

02 - London - Roger Hodgson

03- Englishman in Newyork - Sting

04 - Wonderful Life - Black

05 - Come in to My Life - Joyce Sims

06 - Unchain My Heart - Joe Cocker

07 - Gimme Hope Joanna - Eddie Grant

Englishman in Newyork, Wonderful Life, Unchain My Heart bugün de aynı şekilde ilgiyle dinlenen parçalardan. B yüzünde ise daha az bilinen ama hepsi kendi çapında birer efsane olan parçalar bulunuyor.

01 - S'express - Theme From S'express

02 - Pink Cadillac - Natalie Cole

03 - Together Forever - Rick Astley

04 - I Won't Cry - Glen Goldsmith

05 - Rain - Terence Trent D'arby

06 - Im Nin Alu - Ofra Haza

07 - Always on My Mind - Pet Shop Boys

Albümün ikinci yarısından Rain benim favorim. İnsanın coşması için ihtiyaç duyduğu her şeyi içinde barındırıyor. Şimdilerde hiç bilinmese de o zamanlarda çok öne çıkan Ofra haza'nın Im Nin Alu'su da bu yüzdeki yerini almış. Pet Shop Boys, Natalie Cole ve Rick Astley gibi isimleri de unutmamak gerekir. 

Albümü Spotify'dan toplamaya çalıştım ama Glen Goldsmith'in I Won't Cry'ını bulamadığım gibi Ofra Haza'nın Im Nin Alu'su da yeni bir versiyonla var. İdare edeceğiz artık. :)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Her kelimene katılıyorum,harikülade zamanlar ve muhteşem parçalar, Halen büyük zevkle dinliyorum...