1 Kasım 2021 Pazartesi

Zorlu İkili / Dempsey And Makepeace (1985)

Birbiriyle anlaşamayan, sürekli birbirinin üstüne oynayan tipler arasında bir de romantik çekim oluşunca ortaya Dempsey ve Makepeace çıkıyor. Ya da bizde bilinen adıyla Zorlu İkili. TRT'nin kendini kaybetmeden var olduğu dönemlerde yayınladığı eğlenceli, aksiyonu bol, sevimli dizilerden biriydi. Yayınlandığı dönemde pek çok insan tarafından takip edilir, ertesi gün sohbetlerinde mutlaka yerini alırdı.

Zorlu İkili / Dempsey And Makepeace (1985)


Genel olarak acayip eğlenceli bir seriydi Zorlu İkili. Amerika'dan gelen, New York'lu sert polis James Dempsey, İngiliz polis teşkilatının özel bir suç birimine entegre oluyor ve suçluların peşinde kaçmalı kovalamacalı sahnelere imza atıyordu. Tabi dizinin güzel kadın kontenjanını dolduran Makepeace ile yapıyordu tüm bunları.

Birbirlerine tam zıt olan bu iki karakter, izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşatıyordu. Özellikle Dempsey'nin İngiliz kültürüne alışma çabaları ve bu sırada muhteşem güzelliği ile Makepeace'in ona laf çarpmaları diziyi eğlenceli yapan taraflarıydı. O kadar basit ama etkili espriler kullanılıyordu ki İngilizlerin Amerikan kültürü ile fena halde dalga geçmesine tanık oluyorduk.

Daha ilk bölümde, havaalanından çıkan ve Makepeace ile tanışan Dempsey, arabayı ben kullanırım şeklinde sert erkek profili çizip, arabanın şoför koltuğuna oturuyor ama İngiliz arabalarında şoför koltuğunun ters tarafta olduğunu bilmediğinden ilk dakikada karizmayı çiziyordu.

Dizi her ne kadar İngiliz tipi espriler içerse de Amerikan kültürünün klasik argümanlarını da sık kullanıyordu. Daha sonra mutlaka bahsedeceğimiz Emret Bakanım ve Emret Başbakanım tarzı İngiliz dizilerindeki soğuk görünen muhteşem espriler burada daha yumuşatılmış haliyle karşımıza çıkıyordu.

Bu arada belirtmeliyim ki bu iki karakter birbirlerine o kadar çok yakışıyorlardı ki hepimiz gerçek hayatta da birlikte olduğunu düşünüyorduk ki 1989 yılında öğrendik ki o yıl Michael Brandon ve Glynis Barber evlenmişler. Az önce kontrol ettim, hala da evliler. Eh, normal.. çok yakışmışlardı zaten :)

Farklı kültürlerin bir arada durma çabası üzerine kurulu dizi 80'li yıllarda bizi epeyce eğlendiriyordu. Muhtemelen şimdi izlesek aynı keyfi de mutlaka alırız. Zamana meydan okuyan diye tabir edilen işlere çok yakın olduğu o zamanlarda da belliydi. Tabi biz o zamanlarda bunu pek düşünmüyorduk.

Hiç yorum yok: