30 Ekim 2011 Pazar

Diario De Una Ninfomana / Bir Seks Bağımlısının Günlüğü

Eh, blogun her bi yanını değiştirince doğal olarak "açılım" konusuna da yeni bi boyut kazandırmış olduk. Malum "can sıkıntısı dersleri" ile ilgili söyleyebilecek bir dolu gereksiz lafımız mevcut. Belki o gereksizlerin bi kısmı gerekli şeylere de dönüşüyordur, bilemiyoruz. Neticede can sıkıntısından doğup ego problemlerimizle yoğrulan ve fütursuzca boşluğa yayılan ses ve düşüncelerimizi rahat rahat sallıyoruz etrafa. Konu nereye varacak diye merak etmeye başladım ama belli ki bi yere varmayacak. Kısa keselim bu mevzuyu.

Esasen film eleştirisi yapacak havada değilim de ne zamandır paylaşmak istiyorum bu filmi birileriyle. Adından yola çıkarak rahatlıkla düşünülebileceği üzere fazlasıyla erotizm barındıran bi film bu. Valerie Tasso adlı bi bayanın aynı adlı romanından uyarlanmış. Sanırım İspanyol kendisi zira film İspanya'da geçiyor. Şimdi düşününce filmle ilgili birçok insanın merak edeceği nerede geçiyor, ne zaman geçiyor vs gibi bazı ayrıntıları hiç hatırlamıyorum. Çünkü film bunu yapmanıza fırsat vermiyor. Garip bi sıcaklık ve merak duygusuyla ne görüntüye ne de metinlere takılmadan arkana yaslanarak izliyorsun filmi. Cinselliğe kötü bir başlangıç yaptıktan sonra cinselliğe ve kendine bi şans daha tanıyan Valerie'nin haz alma üzerine şekillenen hayatı garip tesadüfler, gidiş gelişler, geriye dönüşler ile enteresan bir izlence haline dönüşüyor. Uzun süredir içinde erotizm barındırıp da bu kadar naif olabilen bi filme rastlamamıştım. Beğendim ben. 

Yapım: 2008 - İspanya
Tür: Dram, Erotik
Yönetmen: Christian Molina
Oyuncular: Belén Fabra, Natasha Yarovenko, Geraldine Chaplin, Leonardo Sbaraglia, Ángela Molina, Llum Barrera, Antonio Garrido, David Vert, Ester Aira, Jaume García Arija, Javier Coromina, Jorge Yaman, José Chaves, Judith Diakhate, Laura De Pedro, Mariana Espósito, Pedro Gutiérrez
Senaryo: Valérie Tasso, Cuca Canals
Senaryo (Kitap): Valérie Tasso
Yapımcı: Julio Fernandez, Fernando Monje, Mariví De Villanueva
Görüntü Yönetmeni: Javier G. Salmones
Müzik: Roque Baños

1 yorum:

Adsız dedi ki...

http://hotfile.com/dl/115146848/23fe29f/diario.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/115389336/fad5c63/diario.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/115146849/777ee91/diario.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/115146850/8d1f4c1/diario.part4.rar.html